Direct een lagere energierekeningBinnen 1 dag geregeldBespaar tot €250 per jaar

Zitten er wel echt nadelen aan isoleren?

Nadelen aan spouwisolatie?

Er zijn verhalen over nadelen van spouwmuurisolatie of bodemisolatie. Maar is dit waar of niet? Wij kunnen met stellige overtuiging zeggen dat dit bij ons niet het geval is. Graag onderbouwen wij onze mening over het ‘niet bestaan’ van nadelen van spouwisolatie.

Nadeel 1: duur

Een spouwisolatie is juist niet duur. Het isoleren van uw spouwmuur of kruipruimte levert geld op. Voor een relatief kleine investering verlaagt u uw energiebesparing met 25%. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat u deze investering binnen 3 jaar terugverdiend. Kijk voor meer informatie bij onze kosten spouwisolatie.

Nadeel 2: kleine besparing

Met een spouwmuurisolatie of bodemisolatie bespaart u tot 25% op uw energie rekening. Dit is een behoorlijk percentage. Vooral als u kijkt naar uw geld besparing op jaarbasis. Daarnaast kunt u door onze isolatie een beter energielabel voor uw huis krijgen wat ook weer de nodige voordelen oplevert.

Nadeel 3: geen frisse lucht meer in huis

Onze spouwisolatie zorgt ervoor dat gaten en kieren in uw woning afgesloten worden. Dit zorgt ervoor dat u juist een betere temperatuur verdeling in uw huis krijgt. Ventileren van uw woning kunt u het beste doen met de opening van ramen en deuren. In de zomer zorgt onze isolatie er zelfs voor dat uw huis koeler blijft!

Nadeel 4: vocht & schimmel problemen

Een veel genoemd nadeel van spouwisolatie zijn vocht en schimmel problemen. Bij Spouwmuurisolatie Noord gebruiken wij echter de producten Supafil en Neopixels®. Dit zijn de beste materialen dat te krijgen is tegen dezelfde prijs als dat van concurrerende producten. Ons isolatiemateriaal zorgt juist voor een goede vocht regeling in uw woning. Hierdoor worden vocht en schimmel problemen juist verholpen.

Nadeel 5: brandgevaar

Ons isolatiemateriaal is niet brandbaar. Uit onderzoek is gebleken dat ons materiaal het hoogste scoort wat betreft brandbaarheid. Supafil en Neopixels® helpen juist tegen de veiligheid omtrent brandgevaar.

Nadeel 6: bij vervanging van kozijnen valt het isolatie materiaal eruit

Bij isolatieparels is het een risico dat wanneer u nieuwe kozijnen vervangt de helft van het isolatiemateriaal er uit valt. Op zo’n moment kunt u het isoleren opnieuw uitvoeren. Ons spouwmuurisolatie materiaal is echter zo opgebouwd, dat het altijd blijft zitten. U krijgt hier dus geen problemen mee.

Nadeel 7: overlast & rommel

Wanneer u ons inschakelt voor de isolatie van uw spouwruimte komen wij bij u langs voor een analyse. Daarna kunnen wij uw spouwmuur meteen isoleren. Deze werkzaamheden kosten ongeveer een dag en wij laten uw huis achter zoals het van tevoren was. Bekijk voor meer informatie over het proces onze werkwijze.

Conclusie: nadelen spouwisolatie of niet?

Alles geanalyseerd en vergeleken kan geconcludeerd worden dat een spouwmuurisolatie en bodemisolatie met Supafil of Neopixels® bij Spouwmuurisolatie Noord alleen maar voordelen kent. Er zijn dus geen NADELEN.

Heeft u nog specifieke vragen voor ons? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Geheel vrijblijvend binnen 24 uur uw offerte Direct offerte aanvragen!


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Contact opnemen Zo spoedig mogelijk krijgt u een reactie of afspraak
in samenwerking met
© 2024 Spouwmuurisolatienoord
Privacy Contact Telefonnummer: 0513-413795