Direct een lagere energierekeningBinnen 1 dag geregeldBespaar tot €250 per jaar

Werkwijze spouwmuurisolatie

Onze werkwijze bij het isoleren van uw spouwmuur: snel, effectief en schoon

Bij het isoleren van een spouwmuur is vakmanschap een vereiste. Wij isoleren uw spouwmuur met Supafil of Neopixels®, de beste producten op de markt voor het isoleren van spouwruimtes in muren en bodems. Wilt u uw huis ook op een dergelijke manier isoleren en vraagt u zich ook af hoe dat in zijn werk gaat? We nemen u mee langs de vier stappen van het isoleren.

Het stappenplan

Uiteraard gaan we eerst uw woning in kaart brengen. We kijken of er al is geïsoleerd en zo ja, op welke manier is dat gebeurd. Ook controleren wij de staat van de muren, gevel en de voegen. Wanneer we aan het werk gaan met het aanbrengen van de isolatie is dat vaak binnen 1 werkdag klaar, afhankelijk van uw woning. U hoeft geen afspraken af te zeggen of te verzetten om thuis te zijn tijdens de werkzaamheden. Ook geeft het isoleren van uw spouwmuur geen overmatige overlast of afval.

1Visuele controle

Wij inspecteren eerst de volledige muur rondom uw huis

2Boren in de muur

We boren kleine gaatjes in de buitenmuur

3Muren vullen

We spuiten het isolatiemateriaal in de kleine gaatjes

4Gaten dichtmaken

We voegen de gaten in de muur weer dicht


Stap 1
Wat ook belangrijk is, is de vraag of uw spouwmuur geschikt is voor isolatie. Is uw spouwmuur inderdaad geschikt, dan bekijken we hoeveel ruimte er zit tussen de lagen en welke plaatsen geschikt zijn voor het boren van kleine gaatjes. Door die kleine gaatjes in de muur wordt het isolatiemateriaal gepompt. Belangrijk is dat uw spouwmuur minimaal 6 cm diep is en de ruimte ‘schoon’ is. Als deze vol ligt met ‘puin’ is het helaas niet mogelijk om te isoleren. Vervolgens voeren we een berekening uit om te bepalen hoeveel materiaal we nodig gaan hebben om uw woning te isoleren.

Nadat wij uw woning hebben opgemeten kunnen wij uw een voorstel doen wat de kosten van spouwmuurisolatie zijn. Deze prijsopgave krijgt u natuurlijk geheel vrijblijvend toegezonden.

Stap 2
Na uw akkoord kunnen wij in feite direct aan de slag. We beginnen met het boren van klein gaatjes in de buitenmuur. Dit doen we op de kruispunten van de voegen en volgens een optimaal patroon.

Stap 3
Nu de gaten geboord zijn spuiten we hier het isolatiemateriaal Supafil of Neopixels® in combinatie met Neofixx (watergedragen hightech lijm) doorheen.

Stap 4
Als al het isolatiemateriaal in de spouw is gespoten zorgen we uiteraard voor een nette afwerking. We voegen de gaten in de muur weer dicht met specie, zodat u na afloop ook niets meer terug ziet van de werkzaamheden, behalve een aanzienlijk lagere energierekening.

Geheel vrijblijvend binnen 24 uur uw offerte Direct offerte aanvragen!Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Contact opnemen Zo spoedig mogelijk krijgt u een reactie of afspraak
in samenwerking met
© 2024 Spouwmuurisolatienoord
Privacy Contact Telefonnummer: 0513-413795